Buy Put po Dalmaciji by Alberto Fortis (ISBN:) from Amazon’s Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Alberto Fortis (–), was a Venetian writer, naturalist and cartographer. Contents. 1 Life; 2 Works; 3 Notes; 4 References; 5 External links. Life[edit]. Front Cover. Alberto Fortis. Globus QR code for Put po Dalmaciji. Title, Put po Dalmaciji Biblioteka Posebna izdanja. Author, Alberto Fortis. Publisher, Globus.

Author: Kazrajin Akinris
Country: Cyprus
Language: English (Spanish)
Genre: Politics
Published (Last): 26 November 2007
Pages: 44
PDF File Size: 20.4 Mb
ePub File Size: 16.72 Mb
ISBN: 870-8-30075-491-1
Downloads: 1047
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Takazahn

Tjesnac to dijeli otok Murter od kopna prepun je manjih brodica koje se boje izloiri moru u pogibeljna godinja doba. Vjerujem da su, kako, ceratomorfna okamina iz Rogoznice, tako i ona druga iz Padove, ortocerati koj ima su iezle vrste ili pak ive skrivene u dalekim morima. Vjerojamo je da je nekako u ro vrijeme sklopio prijateljstvo s velikim Erazmom Roterdamskim i poeo cijeniti Melanchtona: More nam pri kntZih ima kororanje, zaloaj od druzih rri su, a ne manje.

Dodamk koji s talijanskim izvornikom ini cjelinu Forrisove vui e Dalmacije. Kempfer je na svojim putovanjima po Japanu zabiljeio jedan vulkan koji je nastao sluajnim zapaljenjem rudnika kamenog uglJena. Marin rated it it was amazing Feb 13, Hladna kupelj ne izaziva u djece tetne posljedice u koje je povjerovno gosp. Katel sagraen na brdu koje ga titi mogao ga je sauvati pred uzastopnim turskim navalama; a za njegovu obranu s mora postoji pred uskim kanalom, kojim se ulazi u luku, druga tvrava, divno djelo Sammichelija koji je na njoj nainio vrata veoma slina onim svojim slavnim vratima u Veroni.

  ENRICO FERRI CRIMINOLOGIA PDF

Da bi sc to popravi lo, dovoljnQ je neznamo promijeniti interpunkciju i i tnti ov;tko: Hirski jezik, rasprostranjen od Jadrana do Oceana, ima veoma mnogo kori-jena sl.

Tu bi naao zadovoljstvo onaj Fulvio lrpino koji je prvi podigao gojilirc pueva u okolici Tarkvinije. Smjetena je u prostranoj morskoj drazi koja moe posluiti kao luka manjim brodovima. Podrijetlo Morlaka Podrijetlo Morlaka, koj i se sada nalaze po pitomim dolinama Kotara; du rijeke Krke, Cerine i Nererve, te u planinama sredozemne Dalmacije.

Jes forhis drugim komadom zemljita, za pet tisua dukata.

Alberto Fortis – Put po

U tim krajevima zaista ima veoma jakih i mladolikih staraca i ja sam sklon pridati dio z: For the Italian singer and songwriter, see Alberto Fortis musician. Ana marked it as to-read Jun 23, Sic trino dicata Deo dum festa refulge Civis in hac sceptrnm nobilis Urbe t eu et. U dokunlenrinla se zove Tnin, Tnina1 Tinbmtm 1 1ilmm.

Prirodni ivot roga siromanog i potenog svijeta kvari lana civilizacija, pa tako i ona koju u propovijedima i postupcima vortis fratri cokulai i kaluderi. Ali unato tolikom obilju i raznovrsnosti riba selica, te estom na vraanju riba lutalica, lijeni Z lut nimalo ne nastoji da to iskoristi. Isti taj dan srigosmo u grad Rlickeve Rilzkeviper panonskih milja od Budima, re ondje provedosmo sljedeu no. AN koji je bio poslan u Rusiju da pn kupi pod arke potrebne za popravljanje glagoljskih brevijara i misala.

  JANE POWERTWIN INSTRUCTIONS PDF

Tako sveano sjedinjeni prijatelji zovu se pobratimi, a ene posestrime, to hoe rei polubraa i polusestre. Ljubitelj prirodopisa, pouen primjerom vatga preslavnoga grofa Marsiglija o rome do koliko se lijepa plijena i neobinih orkri: He journeyed extensively in Venetian Dalmatia. Nae se mnogo Morlaka koji pjevaju bez pripreme od poetka do kraja, uvijek uz pramju gusala; ne alverto ni pisana pjesnitva kada se stvore prilike da se sauva uspomena na neki dalmaiji.

Hide Basket 0 items. Gornja haljina od rae kao i suknja dopire im do pola noge; opivena je du rubova skerletom i zove se sadak.

Alberto Fortis

Chateaubriand, neto kasn ije B. Moda je prostor meu njima u starini iskopan da se iz njega izvue sirovina za gradnju; ovo mi se nagaanje ini to vjerojatnijim to je bijel i slani mramor sa imun-kolja sli an starome kiparskom mramoru koji se upotrebljavao za rimske kipove.

Return to Book Page. Iz njegovih knjiga i rasprava probija ne samo znanstveni inreres nego i znanstveni eros. Za ovaj mramor sa Simun-kolja rreba nainiti razliku, tO jest da petrificatis scatet, albeto istO tako i za srarorimski kiparski mramor koji sc veoma ratHkov-ao od slanog mramora s grkih otoka, od kojega su se takoer pravili kipovi.