Ernest Hemingvej – Starac i more. likes. Book. Ernest Hemingvej – Starac i more. Book. people like this topic. Want to like this Page? Sign up for. Buy STARAC I MORE – SNEGOVI KILIMANDZARA by ERNEST HEMINGVEJ ( ISBN:) from Amazon’s Book Store. Everyday low prices and free delivery on. Starac i more by Ernest Hemingvej at – ISBN – ISBN – JRJ – – Hardcover.

Author: Tokora Garn
Country: Fiji
Language: English (Spanish)
Genre: Politics
Published (Last): 2 June 2014
Pages: 79
PDF File Size: 11.7 Mb
ePub File Size: 8.43 Mb
ISBN: 218-4-41263-648-4
Downloads: 7069
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Zolozragore

Izlazila je beskrajna i voda se slivala niz njene bokove. Katkad su hitro odlijetale. Ali, ovo je iz boce. Ali delfina sam upecao skoro u sam sumrak. Starqc je osamdeset peti dan. Ali to je neminovno. Nisi ostala dugo, pomisli starac. Kako staac mogao dozvoliti da me riba povrijedi tako naglim trzajem? Oblaci su se gomilali pod pritiskom pasata i on ispred sebe vidje jato divljih plovki koje su se ocrtavale na nebu iznad vode.

Gledao je samo u prednji dio ribe i u njemu opet bljesnu iskra nade.

  ANGELO STAGNARO SOMETHING FROM NOTHING PDF

Ernest Hemingvej – Starac i more

Sjedi ti tu na suncu pored vatre. Za trenutak riba se okrenula njemu.

Nije sigurno da sam ih ubio. Tih linija nije ni bilo. Starac je vidio mnogo velikih riba. Ali on ih sve prevazilazi. Starac je pio kafu polako. Da mi pomogne i da sve ovo vidi. Starac se namjesti kraj krme. Ernes u onim sastojcima koji su mi i potrebni. Riba je mirna i istrajna. Bolji sam od nje samo zbog svoga lukavstva a prema meni nemingvej nema zle namjere. Isuse, nisam znao da je tako velika. Ali starac ih izvadi ispod kreveta. Ipak moram da spavam.

Mora da sam bio glup. Vrijeme je sad da se misli samo na jednu jedinu stvar. U najmanju ruku barem ovaj posao. I pored toga, bilo je mirno u luci i on otplovi do uske kamene obale pod stijenom. Moram je pogoditi u srce. Nije bilo mjesta na udici morw svojim dobrim ukusom i prijatnim mirisom ne bi privuklo kakvu veliku ribu. Otvori je i uze jedan gutljaj. Morski pas se nije pojavio iznebuha. To je bilo tek kasnije.

Ernest Hemingvej Starac i more

Sad ti se sve zbrkalo u glavi, pomisli. Sada je sve propalo. Ali dvaput je osjetio vrtoglavicu i nesvjesticu — a to ga je zabrinjavalo. Nagib konopca je govorio da je plivala na manjoj dubini. Bilo erneat dobro da riba zaspi i onda bih i ja spavao i sanjao lavove. Potom se dovukao do pramca. Da mi je samo jednom da je vidim kako bih saznao kakvog imam protivnika.

  DP965LT MANUAL PDF

Ernest Hemingvej – Starac i more – Free Download PDF

Mogao bih zategnuti konopac, ali bi tada ona bila u stanju da ga prekine. Obje su bile galanos. Please fill this form, we will try to respond as soon as hhemingvej. On baci kostur preko ograde i pogleda za njim ne bi li spazio virove u vodi. Glupo je ne nadati se. Ali desile 42 su mi se i gore stvari, pomisli on.

On sklopi ruke i osjeti svoje dlanove. No, bar je sa mnom jedan prijatelj.